Podzimní úklid vypukne ve Zlíně už za několik dní

ZLÍN - Velký podzimní úklid začne ve Zlíně v sobotu 26. září. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

V rámci podzimního úklidu se bude sbírat velkobjemový odpad a odpad ze zahrad. Akci zajišťují Odbor Životního prostředí a zemědělství magistrátu a Technické služby.

„Podzimní úklid se na území Zlína uskuteční po tři soboty. První bude na programu 26. září, další pak 10. a nakonec 24. října,“ upřesnil Dvořák. Ve stanovené soboty budou od devíti do 16 hodin ve vybraných lokalitách přistaveny velkoobjemové kontejnery nebo speciální vozidlo Technických služeb Zlín.

V sobotu 26. září se podzimní úklid bude týkat západní části města. Kontejnery budou přistaveny v malenovických ulicích Mlýnská, Zabrání a Brigádnická, na Podhoří v ulici Svatopluka Čecha na sídlišti u garáží, v Loukách na Návsi, v Prštném na Kútíkách, v Mladcové v Nadhumení, v ulici Mokrá III, v Klabalské I na zastávce MHD, na točně MHD na Zlínských Pasekách, ve Valachově žlebu, v ulici Na Honech I, v křižovatce Podlesí I a II a také v ulici Středová u hřiště.

Dne 10. října se podzimní úklid uskuteční ve východní části Zlína a 24. října pak ve středu města. „Žádáme občany, aby odpad ukládali pouze do připravených nádob nebo speciálního vozidla Technických služeb. Rozebírání odpadu z velkoobjemových kontejnerů bude pokutováno jako přestupek proti majetku. Svozy budou monitorovány hlídkami Městské policie Zlín,“ dodal Dvořák.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x