Evropský den bez aut nabídne v Hradišti cykloprohlídku i cvičení s kočárky

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V Uherském Hradišti se v úterý 22. září uskuteční už podesáté Evropský den bez aut. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Jan Pášma.

Program začne v Uherském Hradišti v devět hodin dopoledne a potrvá do 15 hodin. „Akce se uskuteční za každého počasí,“ podotkl Pášma.

Městské informační centrum připravilo pro zájemce od 10.30 hodin cykloprohlídku města. Sraz účastníků je pět minut před začátkem před Městským informačním centrem.

Od 9.30 do 11 hodin bude připraveno k prohlídce hasičské auto, či auto Městské policie Uherské Hradiště a lidé si budou moci vyzkoušet i chůzi ve speciálních brýlích, které názorně ukáží svět očima opilce. „V 10 hodin bude na programu ukázka vyprošťování z havarovaného vozidla a ve 14 hodin bude na maminky či tatínky s kočárkem čekat v parku v Nádražní ulici lektorka, která všem ukáže nový styl cvičení s kočárky,“ doplnil Pášma. V prostorách Jezuitské koleje pak bude k vidění výstava Města s dobrou adresou, zaměřená na podporu udržitelné mobility ve městech.

Po celou dobu trvání Evropského dne bez aut si na Masarykově náměstí mohou návštěvníci vymalovat mandalu s Janou Němcovou, zacvičit si Taj-czy cjuaň, na cyklisty či účastníky hromadné dopravy čeká faitradová káva zdarma a kdo bude chtít, bude si moci vyzkoušet jízdu na lehokole či koloběžce.

Kvůli progamu k Evropskému dni bez aut bude pro motoristy uzavřena ulice Poštovní, Nádražní a Masarykovo náměstí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x