Oceněným pracovníkům sociálních služeb pogratuloval i předseda vlády Sobotka

ZLÍN - Celkem čtyři ženy a jeden muž získali v Baťově vile ve Zlíně ocenění v rámci 6. ročníku ankety Pracovník roku v sociálních službách. Jak serveru Zlin.cz sdělila mluvčí hejtmanství Renata Škrobálková, oceněným vzdali hold krajští radní i předseda vlády Bohuslav Sobotka.

S oceněním se pojí finanční dar ve výši 10 tisíc korun. Letos se pocty dočkali Marcela Fleischnerová, která působí jako poradce rané péče Auxilium, obecně prospěšné společnosti Hošťálková, Marie Hanáčková – pracovnice v sociálních službách v Domově pro osoby se zdravotním postižením Kunovice-Cihlářská, Monika Klapilová, zdravotní sestra v Domově pro osoby se zdravotním postižením Kvasice, Ludmila Plevová, sociální asistentka v Azylovém domě pro matky s dětmi Valašské Meziříčí a Karel Matocha, sociální pracovník, který je vedoucím přímé péče Domova se zvláštním režimem Pržno.

Iniciátorkou ankety Pracovník roku v sociálních službách Zlínského kraje byla před lety radní Zlínského kraje pro sociální oblast Taťána Valentová Nersesjan, která přišla s myšlenkou začít oceňovat vedle pozoruhodných osobností kultury, podnikatelské sféry nebo vynikajících pedagogů také právě pracovníky sociálních služeb.

„V letošním roce nám bylo na základě výzvy doručeno 14 nominací včetně podrobného zdůvodnění, proč je konkrétní pracovník na udělení uznání navrhován. Odborná komise potom všechny nominace detailně vyhodnotila a rozhodla o pěti oceněných. Jsem si vědoma, že nemáme šanci vyznamenat všechny, kdo by si to zasloužili, ale postupně se díky nominacím dozvídáme o tom, jací úžasní lidé v sociálních službách pracují a jaké zajímavé aktivity se zde dějí. Těší mě, že se tato práce, snad i díky naší anketě, začíná těšit mnohem většímu uznání ve společnosti,“ vyjádřila se radní Taťána Valentová Nersesjan.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x