V Holešově vznikla dráha pro pétanque

HOLEŠOV - Na hřišti v holešovské ulici Havlíčkova vznikla zcela nová dráha pro pétanque. Serveru Zlin.cz to za holešovskou radnici uvedla Jana Rohanová.

Dráhu pro pétanque tvoří plocha čtyři metry široká a 17 metrů dlouhá. Z celkové délky jsou dva metry vydlážděné, zbytek dráhy je pokryt pískem. Sportoviště ještě doplní dvě lavičky.

Dráhu ocení především starší generace. Pétanque je francouzská společenská hra pro dvě jedno až tříčlenná družstva, která se snaží umístit koule co nejblíže k cíli, který tvoří dřevěná kulička, takzvané prasátko. Výraznou předností tohoto sportu je to, že ho může hrát prakticky každý (ženy s muži, starci s dětmi, i tělesně postižení se mohou zúčastňovat všech turnajů) a prakticky kdekoliv.

Holešovská dráha pro pétanque byla vybudována díky společnosti Čepro, která se tímto způsobem snaží poděkovat regionu za podporu podnikání, konkrétně za možnost vybudování skladovacích nádrží v Loukově, které byly na Bystřicku postaveny v roce 2011. Radnice tuto aktivitu vítá. „Po dohodě s ředitelem společnosti vytvoříme i napříště vhodné podmínky nebo vytipujeme aktivity, do kterých by společnost mohla v rámci podpory volnočasových aktivit či humanitárních projektů investovat,“ dodal holešovský starosta Rudolf Seifert.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x