Městská koupaliště ve Zlíně měla letos dvojnásobnou návštěvnost než loni

ZLÍN – Městská koupaliště Zelené a Panorama ve Zlíně měla letos oproti loňskému roku dvojnásobnou návštěvnost, která byla rekordní. Na Zelené přišlo skoro 36 tisíc lidí , Panorama navštívilo přes 30 tisíc lidí, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

„Ke skvělé bilanci pomohlo slunečné počasí. Na druhou stranu nás těší, že si návštěvníci naše koupaliště oblíbili a vraceli se do nich,“ uvedl náměstek primátora Ondřej Běták, do jehož kompetence spadají sportoviště ve Zlíně.

Zelené v Bartošově čtvrti letos mělo otevřené 66 dnů, kdy přišlo 35 877 zákazníků. „Loni mělo otevřeno 47 dnů a přivítalo 18 785 návštěvníků,“ doplnil Dvořák.

Panorama na Jižních Svazích zažilo letos nejlepší sezónu od svého otevření v roce 2011. „V provozu bylo 73 dnů, kdy přišlo 30 038 hostů. Loni přišlo za 65 dnů 17 276 lidí,“ uvedl Dvořák.

Podle něj jsou městská koupaliště moderní a nabízí spoustu možností k příjemnému trávení volného času. „Nabízí jak plavecké bazény, tak i relaxační, dále tobogány, dětské bazény a brouzdaliště a v areálech se dá i občerstvit,“ dodal Dvořák.

Stejné bylo i vstupné. „Naši hosté ocenili, že jsme letos neměnili výši vstupného. Zvyšovat ho nehodláme ani pro příští sezonu,“ prohlásil Lubomír Matoušek, ředitel společnosti STEZA, která bazény provozuje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x