Opravené centrum sociálních služeb v Kloboukách pořádá den otevřených dveří

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Valašskokloboucká radnice zrekonstruovala centrum sociálních služeb a ve čtvrtek 24. září od 14 do 18 hodin bude mít veřejnost možnost se seznámit nejen s opraveným objektem, ale i s nabídkou služeb centra. Jak serveru Zlin.cz sdělila mluvčí valašskokloboucké radnice Sandra Novotná Kollerová, služby centra jsou primárně určeny pro děti a rodiny.

Bývalé ústředí Valašky se změnilo v centrum sociálních služeb a budou zde sídlit Nízkoprahové zařízení KamPak?, terénní asistenční služba pro rodiny s nezletilými dětmi a Centrum poradenství pro rodinné a partnerské vztahy.

Nízkoprahové zařízení KamPak? je zaměřeno na děti od 11 do 26 let. Jedná se o bezplatnou a anonymní službu, kde se děti učí smysluplně trávit volný čas, komunikovat, spolupracovat mezi sebou a je jim zde poskytováno poradenství v různých oblastech jejich života.

U mladších dětí pracovníci centra kladou důraz především na primární prevenci sociálně patologických jevů a podporují u nich pozitivní návyky v oblasti trávení volného času. Starším dětem pak nabízejí například doučování, pomoc dostat se na střední nebo vysokou školu a řeší s nimi konkrétní témata, která jejich klienty trápí. „Dětem od 18 let pak mohou pracovníci pomáhat například s hledáním práce, bydlení, osamostatněním se a podobně. Klienti v centru naleznou venkovní hřiště, mohou si zahrát stolní fotbálek, zkoušet s kapelou v hudební zkušebně, využít X-Box nebo stolní hry,“ doplnila Kollerová.

Pro zájemce je centrum přes prázdniny otevřeno od 10 do 18 hodin každé úterý, středu a pátek. Od 1. září je otevřeno denně od 12 do 20 hodin, v pátek od 13 do 21 hodin.

Terénní asistenční služba je určena pro rodiny s nezletilými dětmi, které z různých důvodů nedokáží svoji situaci zlepšit a zajistit svým dětem adekvátní podmínky pro jejich zdárný vývoj. Terénní služba je využívána na základě dobrovolnosti v domácím prostředí rodin. Pracovnice pomáhají rodičům s řešením výchovných problémů dětí, s předlužeností rodin, dlouhodobé nezaměstnanosti či nevyhovujícího bydlení. Pracovníci poskytují nejen potřebné informace, ale také praktickou pomoc například při vyplňování žádostí o dávky, doprovod při jednání na úřadech a podobně.

Centrum poradenství pro rodinné a partnerské vztahy je zaměřeno na rodiny, ale i partnery. Jejich těžké životní situace s nimi řeší mediátor a také jsou poskytovány služby psychologa.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x