Park u zámku Žerotínů se dočká revitalizace

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V parku zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí byla zahájena revitalizace. Jak serveru Zlin.cz řekla mluvčí města Renata Votrubová, v první etapě budou odstraněny staré rizikové stromy a keře.

Následovat bude obnova technických prvků. Celkové náklady na revitalizaci byly dle projektové žádosti stanoveny okolo dvou milionů korun, přibližně 1,5 milionu korun kryje dotace. Revitalizace by měla být hotova do konce října. Skutečné realizační náklady se budou odvíjet od vysoutěžené ceny.

Snahou radnice je vytvořit z prvního nádvoří zámku Žerotínů reprezentativní prostranství. „V prvé řadě necháme odstranit staré a potenciálně rizikové stromy a dále pak odstraníme nevhodné druhové skladby keřů a podrostů. Poté chceme nechat ošetřit cenné stromy a obnovit dnes již ne zcela funkční úpravy zeleně z první poloviny 90. let. Dosadby dřevin na svahy nad nábřežím Bečvy budou mít stabilizační funkci, ale zároveň pomohou navrátit park do funkčního, provozně bezpečného stavu,“ konstatoval vedoucí odboru komunálních služeb Václav Chajdrna.

V souvislosti s přípravnými pracemi nedojde k omezení pohybu osob. „Vzhledem k rozsahu a charakteru stavby žádáme obyvatele a návštěvníky města o zvýšenou opatrnost při průchodu parkem,“ dodala Votrubová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x