V Hradišti začíná první ročník festivalu Dny duševního zdraví

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V Uherském Hradišti startuje ve čtvrtek 24. září první ročník festivalu Dny duševního zdraví. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Jan Pášma.

Kampaň na podporu osvěty a duševně nemocných potrvá do 8. října. Lidé se mohou těšit na povídání s psychiatry a jinými odborníky, tematické promítání filmů, výstavy, vtipné pouliční divadlo nebo pestrou paletu hudebních projekcí. Festival se poté přesune také do Uherského Brodu.

„Široké veřejnosti chceme přiblížit příjemnou a netradiční formou svět duševně nemocných. Cílem kampaně je prohloubit povědomí o duševním zdraví, zvýšit povědomí o potřebách lidí trpících psychickými potížemi a bourat mýty a předsudky panujících o těchto lidech s osobní zkušeností s nemocí. Také mediální obraz posledních dní má nemalý vliv na jejich sociální izolaci, která v důsledku může být problémem nás všech,“ konstatovala vedoucí uherskohradišťského Odboru sociálních služeb Petra Karlíková.

V logu kampaně se objevuje symbol otazníku, oka a mozku. „Grafický návrh vypracovali absolventi kurzu, kteří jsou z řad dlouhodobě nezaměstnaných. Dílo jedné dámy nás zaujalo natolik, že jsme pak už řešili jen detaily. Přišlo nám, že symbolika oka, otazníku a mozku je zcela vystihující. O duševně nemocných nějak přemýšlíme, zaujímáme k nim nějaké postoje, nějak je vidíme a často k nim máme plno nezodpovězených otázek,“ objasnil význam loga koordinátor akce František Šuranský.

Program

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’26599′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚1089‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚26599‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x