Ve zlínské zoo se opět chystají lampionové prohlídky

ZLÍN - Po čtyři páteční večery se ve zlínské zoo uskuteční lampionové prohlídky a večerní prohlídky zámku Lešná. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí zoo Romana Bujáčková s tím, že první z akcí se uskuteční v pátek 25. září.

Návštěvníci budou moci zavítat do zoo ve zcela netradiční dobu a zažít její večerní atmosféru. Hlavní vstup bude otevřen nepřetržitě po celý den (do 20 hodin), sezonní vstup bude při první prohlídce 26. září otevřen také nepřetržitě, od října pak bude fungovat vždy od 17 hodin. „Poblíž obou vstupů si lidé mohou zakoupit celou lampiónovou soupravu, tedy lampion, svíčku a dřevěné držátko. Vstupné na večerní prohlídky se nemění, zůstává stejné jako při běžné návštěvě zoo,“ řekla Bujáčková.

Večerní návštěvu zoo zpestří prohlídky areálu s průvodcem. Za doprovodu odborných pracovníků zoo se tak návštěvníci budou moci seznámit s chovanými zvířaty a dozvědět se spoustu informací o zlínské zoo. Jedinou podmínkou pro zajištění účasti na prohlídce s průvodcem je dostavit se včas na nádvoří zámku Lešná, odkud budou prohlídky začínat. První prohlídka s průvodcem odstartuje v 18.30, další pak v 18.40, v 18.50, v 19, v 19.10 a poslední v 19.30 hodin.

„Doporučujeme zavítat také na večerní prohlídky zámku Lešná. Zámecké pokoje budou pro tuto příležitost speciálně vyzdobeny. Průvodci v dobových kostýmech zavedou zájemce do 30. let minulého století a představí jim původní obyvatele zámku, hrabata rodu Seilernů,“ doplnila Bujáčková. První zámecká prohlídka začne v 18.30 hodin, další budou následovat ve dvacetiminutových intervalech. Vstupné do zámku pro všechny kategorie návštěvníků činí 30 korun za osobu.

I letos si děti a dospělí budou moci vydlabat svou dýňovou lampičku, a to v 16.30 hodin na nádvoří zámku Lešná.

Chodníky a cesty budou během lampionových prohlídek nasvíceny. Přesto vedení zoo doporučuje lidem vzít si s sebou kapesní svítilnu. Pokladny zoo se uzavřou ve 20 hodin, samotná noční Zoo Zlín poté ve 21.30 hodin. Další lampionové prohlídky jsou naplánované na 2., 9. a 16. října.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x