Zlínští univerzitní vědci představí lidem své obory zábavnou formou

ZLÍN -  Představit vědu a zkoumání jako atraktivní a zábavnou činnost chce akce Noc vědců, která otevírá dveře do laboratoří a vědeckých pracovišť v celém Česku i jinde v Evropě. Ta letošní se na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně uskuteční v pátek 25. září od 16 hodin v budově Laboratorního centra Fakulty technologické ve Vavrečkově ulici, server Zlin.cz o tom za univerzitu informoval Jan Malý.

Program Noci vědců, na němž se podílejí všechny fakulty zlínské univerzity, slibuje zábavu pro malé i velké návštěvníky. Na příchozí čekají zábavné chemické a fyzikální pokusy, vtipné přednášky, krátké animované filmy a dokonce i divadelní hra Městského divadla Zlín, napsaná speciálně pro tuto příležitost.

„Určitě se vyplatí zůstat až do večera, protože s přibývající tmou návštěvníky potěší ohňová a světelná show. Závěr vědeckého svátku bude patřit koncertu kapely One night minute, složené z bývalých studentů zlínské univerzity,“ upřesnila mluvčí univerzity Andrea Kadlčíková.

Celá akce má za cíl přiblížit lidem práci vědců a skrze zábavný program ukázat laické veřejnosti důležitost a zajímavost vědy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x