Na Den Zlínského kraje dopraví zájemce i parní lokomotiva Matěj

ZLÍN - U příležitosti Dne Zlínského kraje vypraví České dráhy v sobotu 3. října parní lokomotivu Matěj. Historický vlak pojede z Valašského Meziříčí přes Kroměříž, Zlín střed do Vizovic a zpět, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

V sestavě historických vlaků nebude chybět ani bufetový vůz. „Dobovou atmosféru dokreslí vlakový doprovod v historických uniformách,“ doplnila Šubová.

V Kroměříži čeká na cestující překvapení. V tento den se zde koná Den uniformovaných sborů, jehož součástí je i bitva o Zborovský most s projetím parního vlaku. Do Zlína vlak přijede v 10.56 hodin a přivítají ho zástupci krajské samosprávy a Českých drah. Na nádraží Zlín střed zpříjemní chvíle před příjezdem vlaku vystoupení dívčího pěveckého sboru Kalinka. Děti se mohou pobavit v Kinematovlaku nebo Vláčku Hráčku.

Dospělí zaplatí za celodenní jízdenku do parního vlaku 50 korun, děti od šesti do 15 polovinu, nejmladší do šesti let cestují zdarma. Jízdenky se budou prodávat přímo u vlaku.

V rámci Dne Zlínského kraje bude v sobotu 3. října v krajském městě připravený bohatý program, a to především v sídle kraje a ve 14|15 Baťově institutu. Návštěvníci se mohou těšit na vyhlášení výsledků soutěže 15 NEJ Zlínského kraje, projížďky Baťovou pojízdnou pracovnou, prezentaci Stavby roku, Lidové stavby roku a Vesnice roku Zlínského kraje, ukázku integrovaného záchranného systému, ochutnávky a prodej regionálních potravin, prezentaci produktů Perla Zlínska, Top Víno Slovácka a Mistr tradiční rukodělné výroby.

Celý program Dne Zlínského kraje včetně jízdního řádu historického vlaku najdete zde.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x