Rožnov získal dotaci na další etapu rekonstrukce chodníku v místní části Tylovice – Hážovice

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnovská radnice získala dotaci na vybudování další etapy chodníku v místní části Tylovice - Hážovice. Komunikace za asi 15,4 milionu korun bez DPH v délce 550 metrů by měla být hotova nejpozději na začátku příštího roku, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Tomáš Gross.

Městu se podařilo získat dotaci až po opakovaném předkládání žádosti. Trpělivost se tak nakonec vyplatila. „V těchto dnech jsme obdrželi potvrzení o přidělení evropských finančních prostředků ze Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši 85 procent z celkových uznatelných nákladů,“ poznamenal Gross.

Obnovy se díky dotaci dočká 550 metrů dlouhý úsek od ulice Jasanová v Tylovicích až po již zhotovenou část. „V této chvíli máme již vysoutěženého dodavatele stavby a čekáme na uzavření smlouvy. Ihned poté se veškeré práce na vybudování další části chodníku rozběhnou. Samotná realizace chodníku není časově nijak náročná. Musíme ale počítat s velkým množstvím nutných přeložek prakticky všech sítí. V harmonogramu stavby proto počítáme s tím, že celé dílo bude hotovo až na začátku příštího roku. Uvidíme ale, jak příznivé budou klimatické podmínky,“ doplnil vedoucí odboru rozvoje rožnovské radnice Ivo Marcin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x