Rožnov ocenil nejlepší květinové výzdoby na domech

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Lubica Bůžeková se stala v Rožnově pod Radhoštěm vítězkou soutěže Kvetoucí město v kategorii balkonů a oken v bytových domech. V kategorii rodinných domů porota udělila dvě první místa, a to Josefovi Mikundovi a Radúzovi Máchovi, informoval server Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Rožnov uspořádal soutěž už podeváté. „Nově byly vyhlášené tři kategorie. Kromě balkonů a oken v bytových a rodinných domech se hodnotila i kategorie zahrádek před bytovými domy,“ uvedl Gross.

Hodnotící komise vybrala nejlepší květinové výzdoby a ocenění si odnesli drobné finanční odměny. V kategorii bytových domů vyhrála Lubica Bůžeková, druhá skončila Miluše Fárková a třetí Helena Stavárková.

U rodinných domů byla první místa hned dvě. Připadla Josefovi Mikundovi a Radúzovi Máchovi, za nimi skončila Anna Bohnová a třetí Jiřina Fišerová. „U zahrádek před bytovými domy byla na prvním místě opět dvojice. Vyhrála Jarmila Navrátilová a Emilie Pavlíková, druhá byla Jarmila Matoušů a třetí Kamil Mikula,“ doplnil Gross.

Soutěž vyhlásilo město se stavebním bytovým družstvem a Spolkem rožnovských žen. „Teší mě, že je při procházkách městem vidět řada krásných květinových výzdob. Je dobře, že občané velmi umně zkrášlují své domy právě tímto způsobem,“ dodal místostarosta Rožnova Jan Kučera.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x