Nejlepší výrobci regionálních potravin převzali ocenění

ZLÍN - Výrobci regionálních potravin, jejichž produkty nejvíce zaujaly hodnotící porotu v letošním 10. ročníku soutěže Perla Zlínska, převzali ocenění a certifikáty prokazující kvalitu těchto produktů od hejtmana Zlínského kraje Stanislava Mišáka. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí hejtmanství Renata Škrobálková.

Výrobci si ocenění převzali v rámci sobotního Dne Zlínského kraje ve Zlíně. „Považuji za čest vyhlásit vítěze soutěže a podpořit všechny, kdo kvalitní potraviny z českých surovin nejen vyrábějí, ale také všechny, kdo je nakupují a dávají jim přednost před výrobky mnohdy pochybného původu ze supermarketů. Velmi mě těší, že přibývá spotřebitelů, kteří se začínají zajímat o kvalitní čerstvé potraviny vyrobené českými zpracovateli a z českých surovin, kdy je navíc významnou přidanou hodnotou těchto produktů i práce místních lidí,“ řekl hejtman Stanislav Mišák.

Do soutěže se letos přihlásilo 130 vzorků od 36 výrobců. Hodnotitelská komise vybrala celkem 15 vítězných výrobků, kterým udělila cenu Perla Zlínska 2015. Cena nebyla udělena pouze v kategoriích Výrobky z ovčího mléka a skopového masa a v kategorii Med.

Soutěž Perla Zlínska je projekt Agrární komory Zlín realizovaný s finanční a mediální podporou Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x