Ve Zlíně začíná Týden knihoven

ZLÍN - Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně se připojuje k 19. ročníku celostátní akce Týden knihoven a v době od pondělí 5. do pátku 9. října uspořádá řadu aktivit pro veřejnost. Serveru Zlin.cz to za knihovnu řekla Světlana Divilková.

Hlavní motto letošního ročníku zní: Zažijte knihovnu jinak. Součástí programu se tak například stane ve středu 7. října od 17 hodin netradiční relaxační workshop a přednáška o tibetských zpívajících mísách s celostní muzikoterapeutkou Evou Sádlíkovou.

„Pro starší školáky je dopoledne 7. října připravena komiksová dílna Daniela a Markéty Vydrových. A v pátek 9. října přijde do Zlína známý český prozaik Jiří Hájíček, držitel ceny Magnesia Litera za román Rybí krev. Beseda s Jiřím Hájíčkem začíná v 17 hodin v sále B. Vstupenky na akce pro veřejnost jsou v předprodeji od 1. října, na recepci 14|15 Baťova institutu ve 2. podlaží budovy 15,“ doplnila Divilková.

Zábavy ale knihovna nabídne ještě více. Po celý týden se bude konat Literární kufr. Jde o zábavnou soutěžní hodinku na téma knihy a knihovna, která je určena žákům 4. a 5. tříd základních škol. Zajímavé programy si přichystaly i obvodní knihovny na Jižních Svazích, v Malenovicích a na Dílech. „Na Jižních Svazích bude k vidění výstava výrobků klientů neziskové organizace a budou zde také pořádat knihovnické lekce pro žáky na téma elektronické informační zdroje v knihovně,“ konstatovala Divilková. Malenovická knihovna nabízí výstavu dobových pohlednic a také akci pro školáky nazvanou Domalovánky aneb Domaluj si svého knižního hrdinu. Knihovna na Dílech se pro změnu zaměří na program pro děti z mateřských škol.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x