Na Slovácku se chystá oblíbená akce Na kole vinohrady

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Už v sobotu 10. října vypukne v Uherském Hradišti 10. ročník oblíbené akce Na kole vinohrady Uherskohradišťska. Serveru Zlin.cz to uvedl Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Z Masarykova náměstí v Uherském Hradišti budou moci zájemci vyjet na některou ze sedmi stezek pro cyklisty nebo si vyšlápnout některou ze dvou tras pro chodce. Starty jsou naplánovány na 9.45 hodin.

„V 10 hodin a 10 minut bude symbolicky odstartována poslední z devíti tratí letošní podzimní vyjížďky. Bude jí zbrusu nová Stezka Salašská, která je šitá na míru rodinám s dětmi. Doporučené zastávky nabídnou malým cyklistům zábavu, poučení i potřebné zázemí. Salašská je jako jediná stezka kombinovaná i s možností pěší turistiky,“ poznamenal Urbanovský.

V odpoledním programu nebude chybět losování tomboly z registračních kuponů, vyhlášení vítězů soutěže na facebooku Městského informačního centra Uherské Hradiště nebo happening u plastiky cyklistky od sochaře Jiřího Vlacha. Jméno dostane nový maskot městského infocentra– papoušek. O dobrou náladu se postará folklorní soubor Pentla z Boršic. Z uherskohradišťského Masarykova náměstí se zájemci pak mohou přesunout do jezuitského sklepa ve Starém Městě, kde se až do půlnoci budou ochutnávat vína od místních vinařů za doprovodu cimbálové muziky Jaroslava Čecha.

Na kole vinohrady Uherskohradišťska je součástí seriálu Krajem vína 2015 na Moravských vinařských stezkách. Cyklisté, pokud se zúčastní nejméně pěti z patnácti zařazených akcí, budou zahrnuti do losování o hodnotné ceny. Projekt propojuje nejenom oblíbený sport s regionálním vinařstvím, ale je ideální příležitostí k poznání přírodních krás a pamětihodností regionu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x