Holešov se pyšní nejlepším vzpěračem na světě

HOLEŠOV - Vzpěrač Daniel Kolář (47) z Holešova se stal mistrem světa ve vzpírání v kategorii veteráni. Serveru Zlin.cz to za holešovskou radnici sdělila Jana Rohanová.

Kolář si cenný úspěch přivezl z mistrrovství světa, které se před časem konalo ve Finsku.

Se vzpíráním začínal v roce 1981, z Holešova se dostal při studiích vysoké školy do Prahy, jezdil na různá mistrovství a sbíral úspěchy. V pětadvaceti letech se vrátil zpět do Holešova. Když dosáhl veteránského věku, vrátil se v rámci své kategorie do evropských a světových soutěží. „V pětatřiceti letech vyhrál v Americe mistrovství světa, dovezl dvě bronzové medaile z mistrovství Evropy v letech 2004 a 2007 a zúčastnil se i světové veteránské olympiády v Austrálii v roce 2009,“ řekla Rohanová.

Dobře rozjetou kariéru ale Kolářovi na chvíli pokazil úraz. Asi po dvou letech ale začal znovu trénovat. „Pak jsem využil možnosti a přihlásil se na mistrovství světa do Finska. Bylo nás tam z Česka šest závodníků. Bylo to vyrovnané, ale nakonec jsem vyhrál,“ svěřil se novopečený mistr světa.

Finsko si čeští závodníci užili nejen z pohledu soutěže, ale i krajiny, nádherných panoramat a finského životního stylu. „Finové třeba neřeší počasí. Moc pěkně tam nebylo, ale nikdo nechodí s deštníky, místo toho se místní lépe oblečou, hodně sportují a žijí trochu jinak,“ dodal Kolář.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x