V Meziříčí začne rozmisťování velkoobjemových kontejnerů

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ve Valašském Meziříčí začne rozmisťování kontejnerů na bioodpad, velkoodpad a nebezpečný odpad z domácností. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Od 16. do 19. října a od 23. do 26. října 2015 budou občanům celého města, včetně místních částí, nádoby na bioodpad k dispozici na celkem šesti stanovištích. Podzimní vývoz velkoobjemového a nebezpečného odpadu se uskuteční od 12. do 21. října.

Do Meziříčí přicházejí tradiční podzimní práce a s tím spojené úpravy zeleně a ořezy stromů na soukromých zahradách. Pro tyto podzimní práce připravila radnice pro své občany mimořádný svoz biologicky rozložitelného odpadu ze zástavby rodinných domů ve Valašském Meziříčí.

„Mimořádný svoz bude probíhat ve dvou termínech, a to vždy přes víkend. Do vybraných lokalit bude přistaveno po jednom velkoobjemovém kontejneru, do kterého občané mohou odložit ořezané větve ze stromů na zahradách, popadané ovoce a zbytky z vypěstovaných rostlin,“ informoval referent odboru komunálních služeb Michal Lysák.

Radnice upozorňuje občany, aby neodkládali do těchto kontejnerů velkoobjemový a nebezpečný odpad z domácností. Ten bude svážen v příštím týdnu od 12. do 21. října.

Harmonogram podzimního svozu velkoobjemového a nebezpečného odpadu je zveřejněn také na webových stránkách města nebo v říjnovém čísle Zpravodaje města Valašské Meziříčí.

„Zároveň tímto žádáme občany, kteří se rozhodnou využít této možnosti, aby do kontejneru odkládali pouze příslušný odpad a tím umožnili kvalitní znovuvyužití těchto komodit,“ vzkázala veřejnosti Votrubová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x