Obyvatelé Valašských Klobouk mají stále možnost přihlásit se o kompostér

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Obyvatelé Valašských Klobouk mají stále možnost požádat město o bezplatné zapůjčení kompostéru, k dispozici je ještě asi 200 nádob. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Sandra Novotná Kollerová.

Současná série kompostérů je už třetí v pořadí a lidem opět nabízí celkem 300 kusů. Občané po první výzvě projevili zájem o třetinu z nich, stále tak platí možnost přihlašování dalších uchazečů. Vybavení bude občanům zapůjčeno bezplatně na dobu pěti let, poté se stane jejich vlastnictvím. Předání nádob se uskuteční v listopadu.

„Domácí zužitkování považujeme za mimořádně efektivní způsob nakládání s biologicky rozložitelným odpadem a snažíme se soustavně podporovat občany, aby vlastní kompostování přijali jako standard,“ uvedla valašskokloboucká starostka Eliška Olšáková.

Občané Valašských Klobouk, Lipiny, Smoliny a Mirošova mohou své žádosti vyřizovat osobně na městském úřadě, a to na odboru životního prostředí v budově městského úřadu na Masarykově náměstí, telefonicky na čísle 577 311 106 nebo e-mailem na vlckova@mu-vk.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x