Mistr světa Vítězslav Veselý ve Zlíně: 300 předškoláků kulilo oči

ZLÍN - "Víš, co je to mistr světa? To je, že je nejlepší, úplně nejlepší," vysvětloval názorně jeden předškolák kamarádce na zlínském Stadionu mládeže. Zlínský Athletic Club Jaroslava Halvy sem pozval oštěpaře z absolutní světové špičky na akci Atletika pro děti s Víťou Veselým.

Kolem tří stovek dětí z mateřských škol si ale samozřejmě vyzkoušelo své první atletické krůčky. Skákalo se do dálky a to z místa, sprintovalo se na 30 metrů, každý si mohl vyzkoušet i své dovednosti v hodech raketkou.

Zlínští atleti při vzpomínce na legendárního nedávno zesnulého trenéra Jaroslava Halvu, muže který naléval um i největší hvězdě setkání, připomněli další zajímavosti.

„Letos už za sebou máme Čokoládovou tretru, Atletiku pro děti při příležitosti filmového festivalu a teď tuhle, za níž děkuji účastníkům i Víťovi, tomu samozřejmě zvlášť,“ říkal na místě v dětském hemžení iniciátor akce,  místopředseda Athletic Clubu JH Milan Nožička.

Během dopoledne si to Vítězslav Veselý rozdal s řadou sportovců. Vyzkoušel třeba se Stanislavem Náčinem, atletem upoutaným na vozík, jaké je to házet v sedě. Připojil se i ironman Petr Vabroušek, který prý oštěpem házel poprvé v životě, oštěp zkusili i mnozí další přítomní.

Rozhovory s Vítězslavem Veselým i Petrem Vabrouškem přineseme na Zlin.cz v dalších dnech.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x