Holešovští strážníci budou častěji kontrolovat hřbitovy

HOLEŠOV - V souvislosti s blížícími se Dušičkami hodlají holešovští strážníci zvýšit dohled na bezpečnost ve městě. Serveru Zlin.cz to sdělila za holešovskou radnici Jana Rohanová.

„Strážníci a asistenti prevence kriminality Městské policie Holešov provádějí už nyní namátkové kontroly v okolí hřbitova a ulice Grohova a dohlížejí na dopravu nejen osobně, ale i prostřednictvím kamerového systému. Smyslem opatření je prevence vloupání do vozidel a případných krádeží,“ vysvětlila Rohanová.

Komplikace v oblasti dopravy strážníci v Holešově neočekávají, protože množství lidí, kteří míří na hřbitov, pojme kapacita parkovišť v okolí a podél ulice Grohova. V posledních letech nemuseli v období Dušiček řešit ani žádné větší prohřešky nebo krádeže.

Památka zesnulých či lidově Dušičky připadá na 2. listopadu. V zemích s křesťanskou tradicí je zvykem během tohoto dne či období navštívit hřbitov a rodinný hrob a rozsvítit na něm svíčku či položit živé květiny, což má symbolizovat víru ve věčný život a demonstrovat přesvědčení, že život hrobem nekončí. Dušičkové období ale neláká na hřbitovy jen slušné občany, ale i zloděje. Ti mnohdy vykrádají návštěvníkům auta, ale často zejména starší lidi okradou v nestřeženém okamžiku i přímo na hřbitově.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x