Ve Vsetíně pokračuje oprava cesty v areálu bývalé Zbrojovky

VSETÍN – Ve Vsetíně začala třetí etapa rekonstrukce obslužné komunikace vedoucí areálem Zbrojovky v Jasenicích. Město za ni zaplatí 3,5 milionu korun, sdělil serveru Zlin.cz za vsetínskou radnici Jiří Žůrek.

První dvě etapy u komunikace, která zajišťuje dopravu v celém areálu bývalé Zbrojovky, se uskutečnily v letech 2013 a 2014. Letos město přistoupilo k opravě dalšího úseku. Protože práce prováděné od společnosti Galvamet až po vstupní vrátnici do společnosti Austin Dentonator ovlivňují provoz v celém areálu, sešli se zástupci dotčených firem ještě před rekonstrukcí. „Dodavatel si uvědomuje, že musí zachovat dopravní dostupnost zaměstnanců, plynulost zásobování firem i průjezdnost vozidel záchranného systému. Proto chce zásadní části provést co nejrychleji,“ uvedl místostarosta Tomáš Pifka.

Zástupci firem se dohodli se zhotovitelem na technických podmínkách systému kyvadlové dopravy. Frézování stávajícího povrchu trvalo pouze tři dny a bezprostředně poté následovala pokládka dvou vrstev živičného povrchu. „V těchto dnech už se čistí krajnice a odvodové žlaby pro odvádění dešťové vody. Celá akce by měla skončit ve druhé půli listopadu,“ doplnil Žůrek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x