Valašské Klobouky jsou skokanem roku ve sběru elektra

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Občané Valašských Klobouk za uplynulý rok navýšili sběr vysloužilých elektrospotřebičů tak, jak se to nepovedlo v žádném jiném městě Zlínského kraje. Proto se město stalo skokanem roku v soutěži O keramickou popelnici a vyhrálo odměnu 20 tisíc korun, řekla serveru Zlin.cz mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

„Kategorie Skokan roku v krajské soutěži reflektuje meziroční nárůst dosaženého množství odevzdaného elektrozařízení. V hodnoceném období od loňského září do letošního srpna naši občané vytřídili souhrnně 6,7 tun chlazení a 11,1 tun velkých a malých spotřebičů, což bylo o 10,4 tun více než v předchozím období,“ uvedl místostarosta Valašských Klobouk Martin Janík. Dodal, že tento rozdíl byl největší mezi městy Zlínského kraje.

Každoroční úspěch Valašských Klobouk na poli tříděného odpadu se ovšem neopakoval. „Z loňského druhého místa naše město kleslo až na šesté, což náš trochu mrzí. Budeme muset na podpoře třídění zapracovat,“ dodal Janík.

Soutěž O keramickou popelnici pořádá Zlínský kraj ve spolupráci se společnostmi zaměřenými na zpětný odběr elektrospotřebičů Asekol a Elektrowin a autorizovanou obalovou společností Asekol.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x