Uherskohradišťská nemocnice nabízí pacientům za příplatek nadstandardní stravu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Pacienti Uherskohradišťské nemocnice, kterým to dovolí zdravotní stav, si mohou připlatit za nadstandardní stravu. Nemocnice přišla s novinkou rámci projektu Rok výživy a do konce roku ji zkusí na třech lůžkových odděleních, řekla serveru Zlin.cz mluvčí zařízení Dana Lipovská.

Vedení nemocnice vyslyšelo prosby některých pacientů, aby si mohli připlatit za výběrovou stravu. „Od druhého listopadu bude personál na porodnicko-gynekologickém oddělení, ortopedii a traumatologii nabízet pacientům speciální nadstandardní jídelníček za 150 korun denně,“ informovala Lipovská.

Jiné nemocnice už něco podobného mají. „Nadstandardní stravu už některé nemocnice v České republice nabízejí a ze strany klientů je o ni zájem. Proto jsme se rozhodli zkusit nabídnout tuto službu i našim pacientům,“ uvedl vedoucí ekonomicko-provozního úseku Vlastimil Vajdák.

V nabídce bude vždy pět druhů snídaní plus výběr nápojů a ovoce, pět druhů předkrmů nebo polévek, pět druhů obědů, moučníků a také večeří. „Pacienti si například budou moci vybrat k obědu filet norského lososa pečeného s bazalkovou krustou, restovanou cuketou a mačkaný brambor nebo stehno kachny konfitované v kmínovém sádle, červené zelí, houskový nebo bramborový knedlík,“ popsala Lipovská.

Z moučníků se nabízí například cukrový banán ve vanilkovém krému, lehká tvarohová pěna s malinovým želé nebo salát z čerstvého ovoce s limetkovým dresinkem. Z nabídky večeře je možné vybrat si třeba šafránové těstoviny s listovým špenátem a grilovaným kuřecím prsíčkem nebo krůtí závitek s glazurovanou brokolicí, mačkaným bramborem a rokfórovou omáčkou.

Pacienti budou moct službu navíc zaplatit hotově nebo platební kartou. „Částka 150 korun za den pokryje veškeré náklady. Nemocnice na nadstandardní stravě nechce vydělávat. Hlavně chceme nabídnout pacientům možnost připlatit si za něco ledpšího,” dodal Vajdák.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x