Zlínské technické služby budou v zimě zajišťovat údržbu 250 kilometrů silnic

ZLÍN – Technické služby Zlín budou v nadcházející zimě zajišťovat údržbu více kilometrů chodníků i silnic než v minulosti kvůli tomu, že jich letos přibylo. Celkem se budou starat o 250 kilometrů silnic a 149 kilometrů chodníků, řekl serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

„Na příchod zimy jsme připravení. Ve skladech máme dostatek posypového materiálu, nachystaní jsou i naši pracovníci a technika,“ uvedl ředitel Technických služeb Zlín Jakub Černoch.

Kromě silnic a chodníků bude společnost zajišťovat také úklid 269 zastávek MHD, 69 přechodů pro chodce, 14 mostů a lávek a městských parkovišť o celkové ploše přes 25 tisíc metrů čtverečních.

Pracovníci do ulic rozmístí 694 posypových nádob a 407 jednorázových pytlů. Vzhledem k navýšení počtu ošetřovaných kilometrů komunikací uvolnilo město na zimní údržbu více peněz. „Celková částka je 14 a čtvrt milionu korun, což je téměř o půl milionu korun více než za minulou zimu,“ informoval náměstek primátora Bedřich Landsfeld.

Úklid silnic mají technické služby rozdělený do tří stupňů podle důležitosti jednotlivých komunikací. „U těch v prvním stupni se uskuteční zmírnění závad ve sjízdnosti do čtyř hodin od výjezdu mechanizace. U druhého stupně to bude do 12 hodin a u třetího do 48 hodin,“ doplnil Dvořák.

Do tří stupňů jsou podle důležitosti rozdělené i chodníky ve městě. U nejvíce frekventovaných se závady odstraní do 12 hodin od skončení spadu sněhu, u druhého stupně do 36 hodin a u třetího do 72 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x