Cestovatel Zibura povypráví ve Valašských Kloboukách o zážitcích z putování

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – V kině Svět ve Valašských Kloboukách vystoupí v pátek mladý cestovatel Ladislav Zibura. Podělí se o své nevšední zážitky, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí valašskokloucké radnice Lenka Zvonková.

Akce začne v 19:00. „Publikum ale ať nečeká typickou cestovatelskou přednášku. Mladý dobrodruh totiž vyniká svým humorem a specifickým pojetím, které z besedy utváří zcela nový žánr, a to cestovatelský stand up,“ uvedla Zvonková.

„Ladislav Zibura je dvaadvacetiletý student žurnalistiky a ekonomie. Bez orientačního smyslu se vydal pěšky bez mapy někam, kde mu nikdo nerozuměl. Při pouti do Jeruzaléma ještě netušil, co ho čeká nejen v cizích krajích, ale rozhodně ani doma po návratu,“ uvedla Marie Kolajová z Městského informačního centra Valašské Klobouky. Podle ní se o jeho vyprávění strhl takový zájem, že za několik hodin vyprodává sály.

Také napsal svou první knihu s názvem 40 dní pěšky do Jeruzaléma: o pouti bez cukrové vaty. Vyšla v pondělí a při projekci v kině Svět bude k prodeji. „Příběh cestovatelské hvězdy se začal odehrávat, když Ladislav Zibura pozval kamarády na vyprávění o své pouti do Jeruzaléma. Přihlásilo se mu 2500 účastníků a z ojedinělého vyprávění se rázem stalo turné po kinech a klubech v celé republice,“ doplnila Zvonková.

Podle ní Zibura baví povídáním o neuvěřitelných setkáních a situacích, uchvacuje humorem a nadhledem. „Nechybí mu, ani když se svěřuje se svými omyly a průšvihy. Vyvolává mimořádný obdiv díky svému pojetí dobrodružství,“ dodala Zvonková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x