Otrokovickému půlmaratonu bude předcházet odhalení sochy Josefa Podmolíka

OTROKOVICE - Už pošestnácté se uskuteční v Otrokovicích Memoriál MUDr. Josefa Podmolíka pořádaný atletickým oddílem TJ Jiskra Otrokovice. Ještě před startem půlmaratonu ale v Otrokovicích slavnostně odhalí Podmolíkovu sochu, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Stehlíková.

Závod se uskuteční 7. listopadu v osm hodin ráno, a to na Baťově mezi dětským centrem Lanáček a Městskou sportovní halou. V letošním roce by se měli půlmaratonu zúčastnit závodníci z České republiky, Slovenska, Maďarska, Ukrajiny, Keni a Etiopie. Hlavní závod bude odstartován ve 14 hodin.

„Přibližně ve 13.45 hodin bude za účasti paní Podmolíkové a starosty města Jaroslava Budka slavnostně odhalena dřevěná socha Josefa Podmolíka,“ uvedl ředitel závodu Aleš Prudký.

Tradičně se uskuteční i závod v půlmaratonu štafet, letos poprvé jako Memoriál Bóži Petříka. Tento závod je zařazen také do Continental running week, kde se představí 15 firemních štafet jen z firmy Continental Barum. „Poběží také jednatel společnosti Libor Láznička. Štafety byly odděleny od půlmaratonu se startem ve 12 hodin,“ řekl člen organizačního výboru Michal Petřík.

K letošním favoritům budou patřit Keňané Moses Masai Komon (1992) s osobním rekordem 63:22 – druhý z Pardubického půlmaratonu 2015, dále pak vítěz Černohorského maratonu v Podgoriici 2015 Justus Jepchirchir Kiprono (1987)  s osobním rekordem na maraton 2:10:41. V ženách se představí Etiopanka Emishaw Niguse Senbeta (1994), vítězka půlmaratonu v polských Polkowicich.

„Premiérově zařazujeme maraton a půl, který se poběží od osmi hodin ráno a na startu bude přibližně 20 závodníků. Trať je vedena po obou březích řeky Moravy a závodníci poběží šest více než desetikilometrových okruhů. Závěrečný kilometrový okruh pak zajistí, aby byl závod pro diváky atraktivní,“ dodal Michal Petřík s tím, že klasicky se poběží také závody mládeže a trojboj přípravek.

Ze známých otrokovických sportovců se na startu maratonu a půl představí Petr Vabroušek, nejlepší český triatlonista na ironmanských tratích, v půlmaratonu se objeví i bývalá hokejová legenda Miroslav Okál nebo například házenkářka Pavla Nevařilová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x