Nové vybavení od Povodí Moravy získají i hasiči ze Šarov

ŠAROVY - Státní podnik Povodí Moravy obdaruje celkem čtyři jednotky dobrovolných hasičů novým vybavením. Ze Zlínského kraje se štěstí usmálo na hasiče ze Šarov na Uherskohradišťsku, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí Povodí Moravy Gabriela Tomíčková.

O podporu projevilo zájem více než 40 hasičských sborů. Výběrová komise nakonec rozhodla, že grant získají čtyři z nich. Peníze mohli hasiči žádat na financování hasičského vybavení, hasící techniky, prvky požární ochrany nebo na výzbroj a výstroj. „Nejčastěji sbory žádaly o zakoupení kalových čerpadel, osobních ochranných pomůcek pro práci ve vodě, osvětlovacích systémů nebo motorových člunů,“ shrnul generální ředitel Povodí Moravy Jan Hodovský. Celková částka určená pro grantové řízení činila 60 tisíc korun.

Obec Šarovy pro jednotku místních dobrovolných hasičů nakonec získala 13 tisíc korun, a to na vybavení kalového čerpadla.

„Chtěl bych poděkovat všem sborům, které se přihlásily do letošního grantového řízení. Vážíme si spolupráce s jednotkami sborů dobrovolných hasičů, protože úzce spolupracují se správci vodních toků při haváriích a povodních. Neocenitelná je jejich činnost při likvidaci povodňových škod, zejména při obnově zprůchodnění kapacit vodních toků v obcích a městech po povodních,“ dodal Hodovský.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x