I letos se zlínská radnice zapojí do charitativního projektu Vánoční hvězda

ZLÍN - I v letošním roce zlínská radnice podpoří charitativní projekt Vánoční hvězda, tedy prodej vánočních růží, jejichž výtěžek přispěje na léčbu onkologicky a hematologicky nemocných dětí. Jak serveru Zlin.cz uvedl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák, město pomůže jak odběrem růží, tak především s organizací celé akce.

„Připojili jsme se k dobré věci, která pomáhá nemocným dětem. Ani jeden rok jsme s naší účastí neváhali a děkujeme organizátorům v čele se Zdeňkou Wasserbauerovou, že se k této akci můžeme připojit. A budeme rádi, když tuto dobrou věc podpoříte i obyvatelé Zlína,“ vzkázal primátor a lékař Miroslav Adámek.

Vánoční hvězda se uskuteční ve Zlíně už poosmnácté. Na radnici se budou vánoční růže prodávat ve středu 2. prosince od devíti hodin v místnosti 131, která se nachází v přízemí. Ke koupi budou ve stejný den i v budově krajského úřadu.

V loňském roce byly finanční prostředky získané při prodeji vánočních růží použity na nákup příslušenství k centrálním monitorům sloužícím ke sledování životních funkcí dětí na jednotce intenzivní péče, dále na rekondiční pobyty pro vyléčené děti, část byla věnována na získávání dárců do registru pro transplantaci kostní dřeně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x