Holešovská radnice se chystá vydat několik publikací o městě

HOLEŠOV - Holešovská radnice se rozhodla investovat peníze do vydání nových publikací, které se zaměří nejen na město samotné, ale i na ulice ve městě, archeologické nálezy či na konferenci Zámek znovu vzkříšený. Serveru Zlin.cz to za město uvedla Jana Rohanová.

Zatím poslední publikaci vydalo město Holešov letos v létě. Kniha Zámek Holešov minulost a přítomnost, kterou sepsal Zdeněk Pokluda, souhrnně popisuje historii a vývoj holešovského zámku, jeho majitelů a osobností s ním spojeným.

„V horizontu dvou let plánujeme vydat souhrnnou reprezentativní publikaci o Holešově. K tomuto účelu byla zřízena komise složená z odborníků a historiků. Kniha vyjde ve spolupráci s experty na různá historická údobí, kteří budou osloveni. Její vydání podporuje zastupitelstvo města napříč svými zastupitelskými kluby,“ upřesnil holešovský starosta Rudolf Seifert.

Třetí publikací, která se týká Holešova, má být sborník shrnující přednášky odborníků během konference Castellum resurrectionis (Zámek znovu vzkříšený), která se konala letos v říjnu. Bude obsahovat proslovy všech přednášejících  – tedy významné objevy z hlediska výzdoby, vývoje a historie holešovské dominanty učiněné v posledních letech.

„V rámci publikačních aktivit vydá město Holešov ještě letos kvalitní publikaci Miroslava Olšiny Holešovské ulice jak je známe i neznáme. Jedná se o podrobné zmapování i historický vývoj jednotlivých ulic v Holešově doplněné i bohatým fotografickým materiálem. Publikace je nyní ve fázi posledních korektur a bude připravena na předvánoční trh. Navazuje a svým významem doplňuje podobně hodnotnou knížečku stejného autora o jednotlivých domech ve středu města, která vyšla koncem roku 2013,“ konstatoval Seifert.

V rámci Knihovničky Holešovska se zároveň připravuje publikace archeologa a vlastivědného pracovníka Dalibora Kolbingera, která má mapovat archeologické nálezy v oblasti Holešovska a částečně Hulínska.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x