Ve Valašském Meziříčí rozsvítí vánoční strom na počátku prosince

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Vánoční strom na valašskomeziříčském náměstí začne letos svítit 4. prosince v 16.30 hodin. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Renata Votrubová.

Ani letos nebudu obyvatelé města ochuzeni o Vánoční trhy. Ve zcela nových stáncích, které navrhli studenti místní Střední průmyslové školy stavební, nabídnou prodejci vánoční zboží, pečené kaštany, trdelníky, horké punče, svařené víno, medovinu a speciality valašské kuchyně. Trhy potrvají od 15. do 22. prosince.

Podle místostarostky města Yvony Wojaczkové budou letošní trhy zcela jiné než v minulosti. „Cílem je nabídnout Meziříčanům program založený na návratu k tradičnímu pojetí vánočních trhů, tak, jak je vídáme ve Vídni nebo v jiných velkých městech. Lidé tak nebudou muset za vánoční atmosférou cestovat do jiných měst,“ upřesnila místostarostka.

Občany, turisty i další návštěvníky města čeká svátečně vyzdobené meziříčské náměstí, které se rozzáří dekoracemi v modré, zlaté a bílé barvě. Hlavní dominantou náměstí bude vánoční strom. Děti ho rozsvítí za mohutného zvonění zvonků. Rozsvícení stromu je naplánováno na 4. prosince v 16.30 hodin, doprovodný program začne ale už od 15 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na mikulášskou družinu ze Štítné nad Vláří i na vystoupení hudební skupiny Medicimbál.

Vánoční trhy pak odstartují v úterý 15. prosince. Na rozdíl od předešlých let budou stánky otevřeny denně. Na pódiu pak budou vystupovat především dětské soubory s koledami, ale také kapely Fleret, Reflexy, Jablkoň, Veselá Bída nebo na cimbálovka Od Meziříča. Trhy vyvrcholí v úterý 22. prosince představením divadla Kvelb z Českých Budějovic s názvem Andělé. Divadlo přiveze do Valašského Meziříčí obrovské loutky a předvede s nimi velmi humorné a poetické představení.

Slavit advent a Vánoce budou Meziříčané hlavně na náměstí. Program ale nabídnou i další organizace ve městě. Zve na ně například Kulturní zařízení a Muzeum regionu Valašsko, které sídlí v zámku Kinských.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x