Chytne se Zlín proti Slovácku? Fotbal slušný, málo gólů

ZLÍN - Přijedou z tréninku v Otrokovicích, na zlínský stadion padá tma, ale oba fotbaloví trenéři zlínského Fastavu Bohumil Páník a Jan Somberg v práci zdaleka nekončí. Zvlášť teď, v čase, kdy je na spadnutí dlouho očekávané derby se Slováckem.

Mladší z dvojice se nejdříve ohlíží za posledními zápasy doma s Teplicemi a na Dukle. Zlínským ufrnkly všechny body.

„Je to mrzuté, ale má to své příčiny a samozřejmě důsledky. Doma jsme doplatili s Teplicemi na neproměňování velkých šancí, máme prostě ligově málo zkušené mužstvo, nejvíce ligových zápasů má Jakub Jugas a přitom je to mladý kluk, ročník narození 1992. Hosté měli tři šance, dali dva góly, my dvojnásobný počet, ale gól jediný,“  všímá si Somberg.

Na Dukle tým naběhal neskutečnou porci kilometrů, ale výsledek zase nulový. „Dukla hrála dobrý presink, její hráči zvládli zápas lépe takticky, to si musíme přiznat, k ničemu nás vlastně nepustili, přesto tvrdím, že naši kluci fotbal hrát nezapomněli, snad to proti Slovácku potvrdí, nálada není nijak skleslá,“ dodává Páníkův asistent.

Po vstupenkách se v předprodeji jen zaprášilo, zájem o zápas je veliký. Na zlínské lavičce by měla zapůsobit staronová posila. Léta ošetřoval bolístky a bolesti zlínských fotbalových ševců lékař Marcel Guřan. Před nedávnem se vrátil.

„A se mnou přijdou body,“ říká pan primář bojovně ale přesvědčivě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x