Holešov chystá v souvislosti s vánoční výzdobou několik překvapení

HOLEŠOV - Vánoční přípravy v Holešově vrcholí, město letos plánuje pro obyvatele města několik překvapení. Serveru Zlin.cz to za holešovskou radnici řekla Jana Rohanová.

Pracovníci technických služeb už v minulých dnech začali s demontáží původní a už částečně nefunkční vánoční výzdoby v ulici Palackého, poté rozvěsili nové vánoční prvky na lampách veřejného osvětlení v ulici Masarykova a následuje ověšení habrů v ulici Palackého a stromů v blízkosti kostela Nanebevzetí panny Marie na náměstí Dr. E. Beneše. Výzdoba bude v těchto místech podobná jako loni. Pouze části světelných girland, které ještě osvětlují žárovky, město vymění za úspornější technologii LED.

Co se týká vánočního stromu na náměstí Dr. E. Beneše, město chystá ve spolupráci s místní soukromou firmou překvapení v podobě jeho světelné výzdoby. Mimo to městu plánuje na náměstí ještě jeden světlený vánoční prvek. O co konkrétně se bude jednat, však zatím vedení města nechce prozradit.

„Slavnostní rozsvícení vánočního stromu a dekorací je naplánováno na sobotu 28. listopadu v 17.30 hodin. Celý den se však v Holešově ponese v duchu adventu. Od osmi hodin začnou tradiční předvánoční trhy na náměstí, v 15 hodin bude otevřena výstava betlémů v zámecké sale terreně, v 16 hodin vystoupí Holešovský komorní orchestr se svým tradičním adventním koncertem v kostele Nanebevzetí P. Marie a v 17.30 hodin si rozsvítí Holešované svůj letošní vánoční strom,“ uvedl holešovský starosta Rudolf Seifert.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x