Uherskobrodský aquapark rozšířil nabídku atrakcí

UHERSKÝ BROD - Nabídku atrakcí uherskobrodského aquaparku Delfín rozšířily solné tepidárium a parní lázeň. Jak serveru Zlin.cz řekla mluvčí města Elen Sladká, obě novinky vznikly rekonstrukcí původních parních kabin.

„Původní parní kabiny svou funkčností již dosluhovaly. Rozhodli jsme se proto tento prostor inovovat a zároveň ho nějakým způsobem pro návštěvníky zatraktivnit. Bohužel prostory k rekonstrukci byly dispozičně velmi omezené a nemohli jsme je nijak rozšiřovat. Podkladů k rekonstrukci bylo spíše méně než více, proto jsme hodně improvizovali,“ konstatoval ředitel aquaparku Vlastimil Šmíd.

Výsledkem rekonstrukce je jedna kabinka s parní lázní, kde teplota dosahuje maximálně 50°C. Nová je zde barevná keramická mozaika, světelné efekty s hvězdným nebem, různými vůněmi a relaxační hudbou.

Druhá kabinka je řešena úplně jinak. „Chtěli jsme návštěvníkům nabídnout nějakou atrakci a zajímavost, kterou nenabízejí okolní bazény. Proto jsme zvolili solné tepidárium, které umožňuje vytvořit pravé mořské klima,“ vysvětlil ředitel Šmíd a dodal, že tato technologie je ojedinělá a kombinuje ionizovaný vzduch se solnými parami. Kabinka tepidária je obložena kombinací keramické mozaiky a solných cihel, její dominantou je zevnitř osvětlený solný sloup. Celé tepidárium je efektně osvětleno tlumeným světlem, jeho součástí je hvězdné nebe a možnost relaxační hudby.

Pobyt v tepidáriu mimo jiné pozitivně ovlivňuje imunitní systém. Má příznivé účinky na léčbu chronických onemocnění dýchacích cest (astma), na odbourání stresu, zlepšuje metabolismus, zvlhčuje a zjemňuje kůži, zvyšuje a zlepšuje okysličování krve a slouží k uvolnění celého organismu.

V rámci rekonstrukce byla v aquaparku nainstalována i nová zážitková sprcha se světelnými efekty, vodní mlhou a masážními tryskami.

Úpravy v aquaparku vyšly na 2,1 milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x