Zlínská radnice upozorňuje na povinnost nahlášení dočasně vyřazených vozidel

ZLÍN - Magistrát města Zlína upozorňuje vlastníky vozidel dočasně vyřazených z provozu před 30. červnem 2013 ( vozidla v takzvaném depozitu) na povinnost oznámit adresu místa umístění vyřazeného vozidla a účelu jeho využití. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Oznámení musí být učiněno nejpozději do 31. prosince u obecního úřadu obce s rozšířenou působností v místě registrace vozidla. „Po tomto termínu vozidlo administrativně zanikne a už nepůjde přihlásit,“ upozornil Dvořák.

V pozdějších případech dočasného vyřazení ( po polovině roku 2013) platí stejná povinnost oznámení údajů o vozidle, avšak při jejím nesplnění nehrozí administrativní zánik vozidla, nýbrž finanční sankce.

K oznámení se dokládá občanský průkaz a velký technický průkaz vozidla. Pokud se žadatel nedostaví k oznámení osobně, musí být předložena plná moc (bez nutnosti úředního ověření).

Oddělení evidence motorových vozidel sídlící v budově L. Váchy ve Zlíně doporučuje vlastníkům vozidel, kteří budou toto oznámení podávat, aby věc neodkládali až na konec termínu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x