Meziříčská základní škola zažila dva Česko-slovenské dny

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ve dnech 26. - 27. 10. 2015 proběhl Česko-slovenský den, který byl určen pro žáky 6. ročníků. Server Zlin.cz o akci informovala Romana Vallová ze ZŠ Křižná.

Cílem projektu, který byl iniciován vedením města Valašské Meziříčí a Partizánské, bylo navázání na společné historické a kulturní vazby Čechů a Slováků a přiblížení obou jazyků mladé generaci.

Do projektu bylo vybráno po osmi žácích z každé základní školy (čtyři dívky a čtyři chlapci). Žáci vytvořili společné třídy a v tomto složení pracovali ve škole ve Valašském Meziříčí a v Partizánském pod vedením české a slovenské paní učitelky.

„V pondělí naši školu navštívili slovenští studenti ze Základní školy Rudolfa Jašíka z Partizánského. Neztráceli jsme čas a hned jsme se dali do práce. Jakmile jsme si vyrobili jmenovky se jmény, následovaly úlohy na seznámení. Ve smíšených dvojicích jsme k sobě přiřazovali česká a slovenská slova formou pexesa, své znalosti jsme si ověřili v československém kvízu, také jsme si společně zazpívali českou a slovenskou píseň, a abychom jen neseděli, byly připraveny i aktivní úlohy – běžící diktát, pantomimum,“ popsala program Vallová-

V úterý zase na oplátku přijeli Meziříčtí na Slovensko. Tam se učili opět zábavnou formou a návštěvu zakončili společným tancem zumby.

„Tyto dva dny byly úžasné, zažili jsme spoustu legrace, poznali nové kamarády a především nakoukli do tajů slovenštiny,“ zhodnotila projekt meziříčská učitelka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x