Desítky návštěvníků Baťovy nemocnice zavítaly na Den otevřených dveří

ZLÍN – Den otevřených dveří v onkologickém oddělení zlínské Krajské nemocnice T. Bati (KNTB), který pořádalo pracoviště radiační onkologie, navštívily desítky zájemců. Akce byla zaměřena na propagaci profese lékařského fyzika, kterých je stále málo, řekla serveru Zlin.cz mluvčí nemocnice Karla Havlíková.

„Kromě pacientů a jejich příbuzných nebo zaměstnanců nemocnice si přišli pracoviště prohlédnout také studenti zlínského gymnázia. Těm může prohlídka pracoviště lineárního urychlovače, brachyterapie, počítačového tomografu a dalších přístrojů a informace o práci lékařského fyzika pomoci při výběru budoucího povolání,“ sdělila Beáta Kašpárková, radiologická fyzička Onkologického centra KNTB.

Den otevřených dveří pořádalo pracoviště radiační onkologie poprvé loni a právě ze strany studentů gymnázia byl o ni značný zájem. „I letos se nám nahlásilo zhruba 60 studentů,“ doplnila Kašpárková.

Akce se konala u příležitosti Mezinárodního dne fyziků v medicíně, který již potřetí v řadě organizuje Mezinárodní organizace pro lékařskou fyziku (IOMP) v den výročí narození Marie-Curie Sklodowské – významné vědkyně v oboru fyzika a chemie, objevitelky nových chemických prvků radium a polonium a nositelky Nobelovy ceny. K akci se připojuje i Česká společnost fyziků v medicíně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x