Nádvoří luhačovického hotelu Radun se v průběhu Svatomartinské soboty stane výstavním prostorem, kde vybraná moravská vinařství budou nabízet ochutnávku svých Svatomartinských vín ročníku 2015. „Podle odborníků bude tento ročník obzvláště vydařený. Letošní bílá a růžová Svatomartinská vína budou plná, harmonická, příjemně pitelná s decentní kyselinkou a s jemným aromatickým profilem; červená zase hebká, sametová s ovocným koncem,“ řekl Nesázal.
K mladému vínu neodmyslitelně patří tradiční svatomartinská husa. Její poctivá a plná chuť se totiž výborně hodí k lehkému charakteru a svěží chuti prvních vín. Šéfkuchař Restaurantu Republika si pro letošní ročník Luhačovické husy připravil lahůdky, jakými je paštika z husích jater, hruškové čatní, domácí cibulový chléb, husí kaldoun, dýňové zelí, ale hlavně specialitu, kterou je pomalu pečená husa dle tradiční receptury.
Gurmánské odpoledne zpříjemní na nádvoří hotelu svým odborným a zároveň zábavným komentářem sommelier Galerie slováckých vín Radek Dula a k tanci i poslechu zahraje Záleská cimbálová muzika.
„Během svatomartinské oslavy mohou návštěvníci využít komentované prohlídky funkcionalistické vily Radun, projít si dům s majitelem a seznámit se s bohatou historií tohoto architektonického skvostu,“ pozval veřejnost Nesázal.