Cestující si stěžovali na zpoždění spojů MHD, zavinil je fotbal

ZLÍN - Dopravní podnik Zlín - Otrokovice se stal terčem řady stížností - cestující upozorňovali na zpoždění vozů MHD během uplynulého sobotního odpoledne. Jak serveru Zlin.cz sdělil mluvčí dopravní společnosti Vojtěch Cekota, mnozí dopravní podnik neprávem obviňovali z nespolehlivosti při zajišťování dopravy, zpoždění přitom zavinil fotbal.

Sobotní derby mezi týmy Fastav Zlín a 1. FC Slovácko mělo na život města a pravidelný provoz městské hromadné dopravy velmi nepříjemný dopad. Utkání sledovalo na šest tisíc diváků. Kvůli fanouškům policisté přibližně na 20 minut zastavili provoz v Sokolské ulici. Důsledkem byla až dvacetiminutová zpoždění na linkách MHD.

Nečekané až dvacetiminutové sobotní zpoždění trolejbusů a autobusů na linkách 2, 4, 8, 9 a 36 zkomplikovalo řadě cestujících pravidelnou dopravu, mimo jiné i do zaměstnání. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice z tohoto důvodu obdržela i rozhořčené stížnosti. „Když policie zastaví dopravu, musíme to respektovat. Každý jistě pochopí, když k tomu občas dojde například z důvodu nepředvídané dopravní nehody. Ale myslíme si, že u předem plánované sportovní akce by si měli její pořadatelé pohlídat, aby k ovlivňování chodu města a života jiných občanů, kteří se třeba o sport vůbec nezajímají, nedocházelo,“ poznamenal ředitel dopravní společnosti Josef Kocháň.

K přerušení dopravy došlo v sobotu odpoledne v Sokolské ulici, v lokalitě Cigánov, z důvodu pohybu velkého množství fanoušků. Na linkách MHD vznikla zpoždění až 20 minut.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x