Nový chodník usnadní vstup do areálu zlínské Baťovy nemocnice

ZLÍN – Nový chodník mohou ke vstupu do areálu zlínské Krajské nemocnice T. Bati (KNTB), teď využívat její pacienti, návštěvníci i zaměstnanci. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí nemocnice Karla Havlíková.

Chodník vede od parkovacího domu směrem k budově chirurgie a chodci tak nemusejí procházet budovou ředitelství KNTB.

„Vyšli jsme vstříc hlavně pacientům a návštěvníkům. Dosud museli od parkovacího domu nebo při příchodu ze zastávky MHD projít k budově chirurgie, urologie nebo k vyšetření CT budovou ředitelství. Nebo jít delší cestou venkem podél nábřeží Dřevnice, což dělalo potíže hlavně lidem omezeným kvůli zdravotnímu stavu v chůzi,“ sdělil ředitel KNTB Pavel Calábek.

V neposlední řadě ušetří nový chodník také práci uklízečkám. Při procházení budovou zejména v deštivém nebo zimním počasí musely její suterén uklízet několikrát denně.

Nově zbudovanou trasou se lidé dostanou kratší cestou do areálu také o víkendech a svátcích. Dříve museli v tyto dny chodit do nemocnice právě podél nábřeží, protože budova je o svátcích a víkendech uzavřená.

Chodník je široký 1,7 metru a dlouhý 24 metry. Vede částí již oploceného areálu, takže v místě průchodu je ve stávajícím oplocení nově umístěna branka. Ta bude otevřená pro veřejnost každý den od 6 do 18 hodin. Celkové realizační náklady akce byly 87 tisíc korun a nemocnice je uhradila ze svých zdrojů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x