Ve Valašském Meziříčí přibude další bezpečnější přechod pro chodce

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašské Meziříčí se pustilo do rekonstrukce přechodu pro chodce v ulici Masarykova, podobně jako u jiných přechodů ve městě má rekonstrukce zajistit hlavně větší bezpečnost chodců. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Renata Votrubová.

Stavební práce na přechodu v Masarykově ulici v křižovatce se silnicí Jičínská potrvají do prosince. Celkové náklady budou činit okolo 800 tisíc korun, z rozpočtu města půjde přibližně 600 tisíc. Zbylých 200 tisíc pokryje nadační příspěvek od společnosti ČEZ.

„Rekonstrukcí přechodu dojde k zúžení jízdních pruhů silnice I. třídy, výstavbě přístupových chodníků a bezbariérové úpravě včetně prvků pro nevidomé. Hlavním prvkem je nasvětlení přechodu intenzivním osvětlením,“ řekl Aleš Cáb, koordinátor dopravních staveb odboru komunálních služeb valašskomeziříčské radnice.

Ve Valašském Meziříčí tak bude už většina přechodů osvětlena. „Chodci i řidiči si nasvícení přechodů pochvalují. Předpokládáme, že v podobných rekonstrukcích budeme i nadále pokračovat,“ sdělila místostarostka města Yvona Wojaczková.

Po dobu výstavby bude v místě stavby dopravní omezení. Lidé budou muset využívat okolní přechody pro chodce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x