Vánoční výzdobu Zlína rozšíří desítky nových sněhových vloček

ZLÍN - V ulicích města Zlína se v těchto dnech objevuje vánoční osvětlení. Pracovníci Technických služeb Zlín postupně rozvěsí dvě stovky světelných rámů, vše hotovo bude do 29. listopadu, server Zlin.cz o tom informoval mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Vánoční výzdoba bude stejně jako v minulých letech umístěna na sloupech veřejného osvětlení a na sloupech s trolejbusovým vedením. „A také na kašně, budově radnice, stromech na náměstí Míru a podél třídy Tomáše Bati naproti tomuto náměstí,“ sdělil Jakub Černoch, ředitel Technických služeb.

Další vánoční výzdobu zajistí komise místních částí, které už také chystají programy k slavnostnímu rozsvěcování vánočních stromů.

Motivy vánočního osvětlení zůstávají tradiční, například sněhulák, svíčka nebo kometa. Novinkou jsou další sněhové vločky, město jich koupilo 60 a rozmístěny budou v centru města.

Instalace a provoz vánočního osvětlení vyjde radnici na částku do 400 tisíc korun. „Elektrická energie vyjde asi na 50 tisíc korun,“ doplnil Jakub Černoch.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na náměstí Míru bude na programu první adventní neděli 29. listopadu. Program začne v 16.00 slavnostními fanfárami trubačů, následovat bude vystoupení Divadla Chůdadlo, poté v 16.30 primátor Miroslav Adámek rozsvítí jedli normanskou, která byla před radnicí vysazena v roce 2005. „Následovat bude zahájení provozu Ježíškovy pošty, v 17.00 začne koncert Vašo Patejdla a poté od 18.00 Adventní ohnivá show v podání Divadla Chůdadlo,“ řekla radní Jana Bazelová, která se letošním vánočním programem zabývá.

Během celého odpoledne bude možné se občerstvit punčem, svařákem, medovinou, sladkými a slanými pokrmy, zabíjačkou, klobásami a dalšími pochutinami a nápoji. Pro malé návštěvníky bude připraveno vánoční malování na obličej a nebude chybět ani adventní zpívání. Rotary klub bude prodávat teplé nápoje, výtěžek poukáže na charitativní účely. V přízemí radnice, v místnosti 101, bude možné koupit adventní věnce a vánoční výzdobu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x