Zlínský kraj ocenil nejlepší pracovníky ve zdravotnictví

ZLÍNSKÝ KRAJ - Tři lékaře a tři nelékařské zdravotnické pracovníky ocenil Zlínský kraj v anketě Pracovník roku ve zdravotních službách Zlínského kraje. Kromě toho dostalo dalších sedm osobností vyznamenání za mimořádný přínos v oblasti zdravotních služeb, informovala server Zlin.cz Helena Mráčková ze zlínského hejtmanství.

V kategorii lékař si ocenění odnesl primář chirurgie Vsetínské nemocnice Jaroslav Sankot, primář otorinolaryngologie Kroměřížské nemocnice Ivan Pár a primář ortopedického oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně Tomáš Janečka.

V kategorii nelékařského personálu si ocenění odnesly tři ženy. „Byla to Milada Březinová, sanitářka z jednotky ARO a následné intenzivní péče Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně, dále vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Kroměřížské nemocnice Klára Čečatková a náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Krajské nemocnice T. Bati Zlatuše Mihalová,“ vyjmenovala Mráčková.

Zdravotníci získali ocenění spojené s finančním darem. „Ve Zlínském kraji pracuje ve zdravotnictví přes 10 tisíc pracovníků různých oborů a profesí. Ocenění za péči o zdraví občanů si zaslouží mnozí z nich. Nejen lékaři v přímé péči, ale i zdravotní sestry a lidé souvisejících profesí, kteří se podílejí na poskytování zdravotních služeb, jsou nezastupitelní v povolání, které je krásné, avšak současně i nesmírně náročné,“ uvedl náměstek hejtmana Lubomír Nečas, který má na starosti zdravotnictví.

Kromě toho odborná komise rozhodla o udělení čestných ocenění za mimořádný přínos v oblasti zdravotních služeb. Obdržel ho emeritní primář gynekologicko-porodnického oddělení zlínské nemocnice František Zábranský, privátní odborný lékař v oboru psychiatrie Jiří Boháč, lékař interního oddělení Uherskohradišťské nemocnice Pavel Bednařík, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Vsetínské nemocnice Milena Fusková, dále Radana Uhýrková ze střediska Zdravotnické záchranné služby ve Vsetíně, Daniela Saňáková Třísková z Oblastního spolku Českého červeného kříže ve Zlíně a Stanislava Košutová, zdravotní sestra Dětského domova Zlín-Lazy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x