Neznámý lupič přepadl v Uherském Brodě ženu

UHERSKÝ BROD - Od sobotního rána šetří uherskohradišťští kriminalisté loupežné přepadení třiašedesátileté ženy z Uherského Brodu. Serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Milena Šabatová.

Bylo pět hodin ráno, kdy třiašedesátiletá žena vyšla z domu v ulici Větrná a pokračovala směrem k ulici Na Korečnici. Poté, co procházela ulicí Obchodní, za sebou uslyšela kroky. Myslela, že je to známý, kterého každé ráno potkává. Jenže jejich společná cesta vždy po pár metrech končila a tyto kroky za sebou slyšela neustále. Ženu přepadl strach, proto za domem s číslem 1569 zrychlila chůzi.

Kroky za ní se změnily v běh a za několika vteřin ucítila na krku čísi ruku, která ji začala škrtit. Druhou ruku jí dal pachatel před ústa, aby nemohla křičet a pak ji povalil na zem. Z ramene se jí snažil strhnout kabelku, což se mu po krátkém přetahování podařilo. Slyšela, jak se část obsahu kabelky vysypala na zem a zároveň ucítila ránu pěstí do hlavy. Žena zůstala ležet na zemi, s uchem od kabelky v ruce, a neměla vůbec odvahu a ani sílu vstát. Když slyšela, že kroky pachatele se rychle vzdalují, podívala se jeho směrem. Uviděla jen černou siluetu muže směřujícího k hlavní cestě, který pak zmizel za bílým panelákem. Ženě se podařilo vstát a dojít do zaměstnání, odkud zavolala na policii.

„Policisté našli odhozenou kabelku v ulici Hlavní, ve které pachatel zmizel. Kromě peněženky nevzal nic jiného. Žena se při pádu na zem zranila, proto byla převezena do Uherskohradišťské nemocnice. Pachatel, který jí způsobil škodu za dva tisíce korun, je nyní podezřelý z trestného činu loupež, za což mu podle zákona hrozí až desetileté vězení,“ konstatovala Šabatová.

Podle popisu se jedná o mladého muže, štíhlé postavy vysoké asi 170 centimetrů. „Je možné, že si to ráno někdo všiml muže procházejícího zmiňovanými ulicemi nebo utíkajícího muže s taškou v ruce. Tímto prosíme veřejnost o pomoc při pátrání po prozatím neznámém pachateli. Jakékoliv informace týkající se tohoto případu nám mohou lidé sdělit na nejbližším obvodním oddělení nebo na lince 158,“ dodala Šabatová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x