Dopravní hřiště v Meziříčí bude mít nové toalety

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašské Meziříčí se i díky dotaci Zlínského kraje pustí do kompletní opravy sociálního zařízení na dopravním hřišti za zhruba 270 tisíc korun. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí tamní radnice Renata Votrubová.

Hotovo by podle jejích slov mělo být do konce roku.
„Dětské dopravní hřiště ve Valašském Meziříčí je jedním z největších a nejlépe fungujícím v kraji. Má regionální charakter a za uplynulou sezonu se na něm vystřídalo 5 917 návštěvníků,“ řekla Votrubová.

V dopoledních hodinách probíhá na meziříčském hřišti výuka dopravní výchovy pro žáky základních škol od 1. do 5. třídy. Každý pátek je navíc hřiště otevřeno i pro mateřské školy. Nabyté vědomosti a praktické zkušenosti děti uplatňují při dopravních soutěžích. Probíhá zde okresní kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů pro základní školy a mezinárodní finále sluchově postižených dětí a mládeže.

„Opravu toalet na dopravním hřišti je nutno provést, protože jejich vybavení neodpovídá současným požadavkům na užívání. Hřiště ročně navštíví několik tisíc žáků mateřských i základních škol a je třeba zajistit bezpečný provoz tohoto areálu,“ uvedla místostarostka města Yvona Wojaczková.

Dětské dopravní hřiště ve Valašském Meziříčí patří mezi čtyři největší hřiště ve Zlínském kraji, která garantují povinnou výuku dopravní výchovy na základních školách. Jeho provozovatelem je Středisko volného času Domeček Valašské Meziříčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x