Zlínský lyžařský svah ožije běžeckými závody

ZLÍN - I když zatím není po sněhu ani památky, zlínský lyžařský svah chystá v neděli 29. listopadu ojedinělou sportovní akci pro veřejnost, a to běžecké závody. Serveru Zlin.cz to za provozovatele lyžařského areálu uvedla Petra Svěráková.

Běžecké závody, které se na svahu uskuteční vůbec poprvé, jsou určeny pro malé i velké návštěvníky. Záštitu nad akcí převzal jeden z nejlepších světových triatletů Petr Vabroušek, pravidelný účastník nejtěžšího závodu světa Ironman.

Běhat se bude v několika věkových kategoriích, připraveny budou tratě různých délek. „Součástí akce bude také exhibiční závod tělesně postižených sportovců ve vrhu koulí a máme připraveny rovněž atletické soutěže pro děti, například hod raketkou, skok do dálky z místa a další,“ přiblížil průběh závodu Michal Cepek, ředitel Svahu Zlín. Všichni malí návštěvníci obdrží pamětní diplom a sladkou odměnu.

Prezentace začne na zlínském lyžařském svahu v 8.00, nejmladší děti odstartují v 9.30. Startovné činí při přihlášce do 25. listopadu 50 korun, později a na místě, a to nejpozději 20 minut před startem, pak 100 korun. Děti do kategorie žáci startovné platit nebudou.

Na návštěvníky čeká i bohatý doprovodný program. Pro ty nejmenší například skákací hrad, trampolína, diskotéka, malování na obličej a spousta dalších překvapení. Dospělí se zas mohou těšit na grilování, domácí zabíjačku a posezení u táboráku či v Igloo baru. Chybět nebude ani ukázka výcviku psů v provedení příslušníků Městské policie Zlín.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x