Základní umělecká škola Rožnov zahájí sérii adventních koncertů

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – O první adventní neděli zahájí Základní umělecká škola v Rožnově pod Radhoštěm sérii adventních koncertů. Ve čtyřech vystoupeních se představí učitelé, hosté, bývalí a současní žáci a také Beskydský orchestr, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Adventní koncerty patří v Rožnově už 19 let k prestižním záležitostem rožnovské základní umělecké školy. „V neděli budou koncerty patřit učitelům a jejich hostům. Dále 6. a 13 prosince budou účinkovat učitelé, hosté a bývalí i současní žáci,“ uvedl Gross. „Poslední adventní neděle bude patřit už neodmyslitelně Beskydskému orchestru pod svéráznou taktovkou učitele Zdeňka Valy. Mluveného slova se zpravidla hostí současní i bývalí žáci literárně-dramatického oboru,“ uvedl ředitel Základní umělecké školy Rožnov Petr Hofman.

Výtěžek z koncertů je vždy věnovaný na dobročinné účely. „V minulých letech putovaly peníze například Charitě Valašské Meziříčí, poradně pro ženy a dívky, Mateřské škole 1. máje – Kuřátka, která má speciální třídu pro děti s více vadami a autismem, a Základní škole praktické. Celkový loňský výtěžek z koncertů překonal 80 tisíc korun,“ dodal Hoffman.

Letošní výtěžek bude věnovaný Charitě Valašské Meziříčí pobočka Rožnov, Domovu Kamarád, poradně pro ženy a dívky v Rožnově pod Radhoštěm a obecně prospěšné společnosti Iskérka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x