Uherskobrodské muzeum provoní perníčky

UHERSKÝ BROD - Perníčky budou od úterý 1. do středy 2. prosince hlavním tématem akce nazvané Perníčky 2015, kterou pořádá Muzeum Jana Amose Komenského v Uherském Brodě ve spolupráci se Základní uměleckou školou v Uherském Brodě. Serveru Zlin.cz to oznámil za muzeum Aleš Kapsa.

Akce Perníčky 2015 je součástí 17. ročníku předvánočních dílen lidových výrobců. Své voňavé výtvory zde nabídne Marie Pribišová ze Strážnice, Lenka Vašků z Uherského Hradiště a Bohumila Věrná ze Šumic.

V muzeu budou ale také vystaveny betlémy a návštěvníci si budou moci i sami vyzkoušet dřevořezbu figurek. Kromě dřevěných betlémů bude k vidění i krojový betlém z nevypalované keramiky z dílny Michaely Vildové z Veletin. „Lidí se mohou těšit i na ukázky dalších řemesel, například na výrobky z kukuřičného šustí, štípané holubičky, paličkovanou krajku, háčkované ozdoby, baňky zdobené voskem nebo ozdoby vánočního stromku,“ upřesnil Kapsa.

Po oba dva dny bude muzeum přístupné vždy od 9.00 do 12.00 a od 13.00 do 17.00. O dopolední hudební doprovod se postarají mladí kytaristé ze ZUŠ Uherský Brod, v úterý 1. prosince zahraje také dětská cimbálová muzika Vlčci z Vlčnova nebo Muzika Dětského folklorního souboru Holúbek. Ve středu se pak o kulturní vložku postará dětská cimbálová muzika Šablička ze ZUŠ Uherský Brod.

Vstupné je pro žáky pět korun, pedagogický dozor má vstup zdarma a široká veřejnost pak za lístek zaplatí 20 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x