Vánoce ve Vsetíně odstartuje Mikulášský den pro děti i dospělé

VSETÍN - První prosincový pátek bude ve Vsetíně opět patřit Mikulášskému dni a rozsvěcení vánočního stromu na Svárově a Dolním náměstí. Serveru Zlin.cz to oznámila za vsetínskou radnici Adéla Kousalová.

Dopolední program odstartuje v pátek 4. prosince v 9.00 a bude zaměřen především na mateřské školy. Nabídne zdobení vánočních stromečků, řadu soutěží a další mikulášskou zábavu. Děti se však mohou těšit také na andělskou poštu, pomocí které budou moci poslat svá přání Ježíškovi. Odvážnější se mohou nechat od andělů a čertů zvážit i na pekelné váze. Nejhodnější děti obdaruje Mikuláš drobným dárečkem. Dospěláci budou moci navštívit mikulášský jarmark, na kterém již tradičně bude po celý den vyhrávat Čertovka ze Střelné.

Mikulášský den vyvrcholí v 16.00, kdy se rozsvítí vánoční strom u vsetínského domu kultury a poté se všichni za společného cinkání zvonečků přesunou na Dolní náměstí, kde bude rozsvícen druhý vánoční strom.

Vsetínský zámek nabízí výstavu Betlémy regionálních tvůrců, kde si lidé mohou prohlédnout ručně vyrobené betlémy ze sena, včelího vosku, keramiky a dalších materiálů.

„V neděli 6. prosince od 14.00 se v Galerii Stará radnice uskuteční Adventní odpoledne s řemeslnickou dílnou. Návštěvníci se mohou těšit na tradiční řemesla nebo perníkářskou či šperkařskou dílnu pro děti i dospělé. Program doplní i koncert plný koled s cimbálovou muzikou Vsacánek,“ upřesnila Kousalová.

Od 6. prosince do 3. ledna bude v Galerie Stará radnice také k vidění výstava Tradiční řemesla nejen v čase vánočním.

V pondělí 9. prosince od 18.00 hodin se pro změnu budou na terase domu kultury zpívat koledy v rámci celorepublikové kampaně Česko zpívá koledy.

V pondělí a úterý 21. a 22. prosince bude na Svárově od 9.00 jarmark tradičních vánočních výrobků s programem aneb Veselé vánoční hody s dětským vánočním městečkem. V úterý 22. prosince od 16.30 se pak budou moci lidé přijít podívat na Živý Betlém.

Poslední den v roce 31. prosince se před domem kultury uskuteční oblíbený Silvestr 2015. Odpolední dětský program začne v 15.45 a zakončí jej v 17.00 ohňostroj. Večerní silvestrovský program zahájí od 23.30 hodin diskotéka, o půlnoci si budou moci všichni společně připít na Nový rok a podívat se na ohňostroj. Hudba bude hrát do 1.30 hodin. Souběžně s venkovním programem bude pro příznivce folkloru připravena ve foyer domu kultury cimbálová muzika, která bude hrát až do druhé hodiny ranní.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x