Rožnov vybuduje na své náklady odbočku z křižovatky U Janíků

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Od křižovatky U Janíků vznikne z centra Rožnova pod Radhoštěm směrem na nábřeží pravý odbočovací pruh. Částku v maximální výši 1,5 milionu musí uhradit město, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Město plánuje odbočení vybudovat v příštím roce. V původním projektu na úpravu křižovatky, jehož investorem je Zlínský kraj, totiž vybudování odbočovacího pruhu chybí. „Podle slov Zlínského kraje se s pravým odbočovacím pruhem nepočítalo. Nyní už se do realizovaného projektu kvůli vydanému platnému stavebnímu povolení nedá zahrnout,“ uvedl starosta Rožnova Radim Holiš.

Podle něj bude po dohodě s investorem a dodavatelem stavby řešit odbočení ve směru z centra města na nábřeží například ke knihovně samotné město po vlastní linii a z vlastního rozpočtu. „Tuto investici považujeme za důležitou a účelnou, protože se realizací odbočovacího pruhu výrazně zvýší bezpečnost a průjezdnost křižovatky ve směru z centra města,“ doplnil Holiš.

Doplnil, že nyní je vše ve fázi dokončení projektové dokumentace a přípravy žádosti pro územní rozhodnutí. „Chybí nám jedno poslední vyjádření. Následně v roce 2016 požádáme o stavební povolení a ve stejném roce chceme celou investici realizovat,“ uvedl Holiš. Město bude občany o dalších akcích souvisejících s rekonstrukcí komunikace I/35 a křižovatkou U Janíků průběžně informovat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x